Kernwaarden

Wat ROOTS onderscheid van andere ontwerpbureaus is dat wij bij elk ontwerp een aantal vaste kernwaarden in ons hoofd houden, dit omdat wij ervan overtuigd zijn dat deze kernwaarden in elke moderne tuin moeten worden opgenomen om bij te dragen aan een mooiere, groenere en schonere planeet. 

Het gaat om de volgende kernwaarden:

Esthetiek: Net als de inrichting van een huis, is de inrichting van een tuin heel sfeerbepalend. Ben je op zoek naar een moderne tuin, landelijke tuin, stadstuin of Ibiza tuin? Het is dan ook belangrijk dat jij en je naasten hier helemaal op je gemak zijn. Voor elk ontwerp komt ROOTS bij je (jullie) langs om te bepalen wat de sfeer is waar je naar op zoek bent. Dit doen we door te kijken naar de uitstraling van je woning, de inrichting van je woning en de uitstraling, persoonlijkheid en wensen van jou en je gezinsleden.

Biodiversiteit: De mens is niet alleen op deze planeet. Om je tuin niet alleen de favoriete plek van jou en je gezin te maken, maar ook van alles wat er in en om de tuin leeft, houdt ROOTS hier in de ontwerpfase al rekening mee. Denk bijvoorbeeld aan bomen die een schuilplaats bieden aan vogels, beplanting die bijen voedt of een insectenhotel. Alles uiteraard in overleg met jou. Als je vanwege een allergie of fobie bepaalde dieren liever zo min mogelijk in de tuin tegenkomt houden we hier ook rekening mee. 

Duurzaamheid: Alle bronnen zijn eindig. Om zo zuinig mogelijk met onze grondstoffen om te gaan, ook voor toekomstige generaties, maakt ROOTS zijn ontwerpen zo duurzaam mogelijk. Denk hierbij aan de keuze voor duurzaam verantwoord materiaal, het opvangen en hergebruiken van hemelwater en beplanting die de ruimte en tijd krijgt om zich te ontwikkelen. 

Educatie: Heb je kinderen of wil je zelf meer leren over de natuur? ROOTS vindt het zonde om te zien dat de kennis over alles wat groeit en bloeit sterk terugloopt. In overleg kunnen wij een rol spelen bij overdragen van deze kennis, zodat jouw kinderen en hun vrienden spelenderwijs in eigen tuin hun weg leren vinden in de natuur. Denk aan bordjes met informatie, een stukje tuin wat door kinderen onderhouden kan worden of een moes-, bijen- of vlindertuin die door jou onderhouden wordt. 

Kindvriendelijkheid: Heb je kinderen of hoop je in de toekomst je gezin uit te breiden? Wij houden hier rekening mee door de tuin zo kindvriendelijk mogelijk in te richten. Denk hierbij aan niet giftige beplanting, afschermingen (voor bijvoorbeeld water) en valbescherming. Maar ook aan originele (zelfgemaakte) speelelementen in de tuin zoals een speelhuis, trampoline of racebaan. Niets is te gek!  


Neem hier vrijblijvend contact met ons op.